Domácí sýry handmade!

Geniální vína z Dobšic - Vinařství Drunecký

6 položek celkem
Modrý Portugal 2018
Modrý Portugal 2018
Skladem (>5 ks)
220 Kč

Sedmička skvělýho suchýho vína, naprostá bomba nejen k našim uzrálým Bochánkům!    

336
Sauvignon 2021
Sauvignon 2021
Skladem (>5 ks)
190 Kč

Sauvignon je geniální srdcovka. Nejtypičtější Sauvignony u nás najdeme prý na Znojemsku nebo...

334
Tramín červený 2021
Tramín červený 2021
Skladem (>5 ks)
190 Kč

Tramín je zákusek. Z načervenalých bobulí se vyloupne bílý víno s chutí tak dlouhou, jak cesta do...

332
Veltlínské zelené 2021
190 Kč

Veltlín, Zúza mu říká Vzletím. Nevím proč. Ale mluví to za vše. 

335
Zweigeltrebe 2010
Zweigeltrebe 2010
Skladem (>5 ks)
320 Kč

Červeňák pro fanjšmekry. Dvanáct let zrání v dobšickým sklepě. To nemá kam uhnout. 

1011
Zweigeltrebe rosé 2021
Zweigeltrebe rosé 2021
Momentálně nedostupné
190 Kč

Pro každou romantickou duši s drsným zevnějškem. Víno je suchý jak má být, ale ovoce z toho...

1008

Zdeňkův vinohrad je na dobšickým kopci, na viniční trati U hájku. Geologicky je to zvětralina dyjskýho masivu, kterej byl vytvářen v prvohorách, tzn. že vína jsou spíš minerální. Jde o redukovanou sklizeň, tzn. málo hroznů na hlavě. Je odsud vidět téměř celý starý Znojmo. Když je hezky, tak dokoce aj Alpy. Při hezkým počasí je to práce snů. Při hnusným počasí či silným větru nech být, sedni na pohovku, pusť si telku a otevři si láhev ;-).

Sklepy v Načeraticích jsou naprosto boží. Jeden má vysokej strop a samou klenbu, tam se víno mele, lisuje, kvasí, zraje a ochutnává a ochutnává..... Tento proces máme všichni nejradši. Druhej sklep je hlubší, mnohem strašidelnější, katakomby jak vyšitý, ale když se tam dostanete až po návštěvě prvního sklepa, připadáte si jak ve filmu. To je sklep archivní. Tam ve vínech najdete vůni babiččina kredence, nudle s mákem a podobný specialitky.

Zdenda jede na poctivou, dnes už skoro nevídanou růčo práci na každým kroku k té někdy až (ehm....hlavně pro nás) nekonečné cestě za vínem. Každé odrůdě dopřává to co si zaslouží, nechává je kvasit až tam, kam se jim zlíbí a zachce, nebrzdí je v rozletu. Až jsou dostatečně vyřáděný a vykvašený, stáčí je a roztáčí jak na kolotoči, pak přetáčí a když to všechno nestaaaaačííí, tak jede nanovo, dokud se kal nezůstane povalovat na dně. To vše bez chemických zásahů, s minimem síry, naprostým nebem v puse a nulovým bolehlavem. Proto je pak vínu nejlíp v ledničce při 12°C, aby se mu nezachtělo kdejakým lumpárnám.