Domácí sýry handmade!

Mozzarella s oregánem, cca 150g

90 Kč
Skladem

Naš profláklý vejlupek mozzarellové kuličky vytuněný ručně sbíraným oregánem ze slunné Kréty.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mozzarella nám dost chutná, zvlášť ta naše. Je totiž úplně jiná, než jak ji znáte. Sýr přirozeně prokysává celou noc a pak ji Anička paří při devadesáti stupních. Sprostě u toho nadává jak dlaždic, jen co je pravda, slzy jako hrachy by ji mohl krokodýl závidět, pára z uší, že není na krok vidět, ale snaží se růčo "vyloupnout" ten nejlepší pařenej sýr. Ne, nemáme na to stroj, ani zatím nechceme. Až budeme mít stroj, budeme asi hepy jak dva grepy, ale mozzarella už nebude taková. Je nakyslá a tužší, než to bláto, který si koupíte za patnáct korun v sámošce. Za to je poctivá, stydět se za ni fakt nemusíme.

Jednou Zúza přišla a ptá se, jestli ta mozzarella není nějaká moc bílá a nezkusíme udělat ochucenou. Mrskly jsme tam růčo sbírané oregáno z Kréty a z nevinné otázky vznikla povedená mozzarella se suprovou přidanou hodnotou.

Obsah: MLÍKO, syřidlo, kyselina citrónová, sůl, oregáno a zatraceně dost nervů

Údržba: 2-6°C

Trvanlivost: ve vakuu se na vás bude smát klidně 14 dní, nejlepší je zakápnutá nefiltr oliváčem